Wat te doen bij hoest?

We kennen twee verschillende vormen van hoest; kriebelhoest, ook wel droge hoest of prikkelhoest genoemd en vastzittende hoest, ook wel slijmhoest genoemd. Beide vormen ervaart men als erg vervelend, maar wat is nou precies het verschil en wat kun je er tegen doen? Iedere hoest vereist namelijk een andere aanpak.

Wat te doen bij kriebelhoest?

Kriebelhoest is vaak onschuldig en gaat meestal snel weer over. De hoest ontstaat door een prikkeling aan de luchtwegen met als gevolg een pijnlijke keel. Je kunt een aantal maatregelen nemen om de klachten van kriebelhoest te verlichten.
  • Drink voldoende vocht tegen de hoestprikkels
  • Neem een keelpastille om de pijn te verzachten
  • Neem een hoestsiroop om de hoestprikkel te onderdrukken

Wat te doen bij vastzittende hoest?

In tegenstelling tot kriebelhoest heeft vastzittende hoest (slijmhoest) een productieve werking. Door slijm op te hoesten verschonen we onze luchtwegen van irriterende stoffen zoals slijm. Wat kun je doen bij vastzittende hoest?
  • Neem een hoestsiroop dat het eenvoudiger maakt om slijm op te hoesten. Hierdoor hoef je de luchtwegen minder te belasten.
  • Je keel kan pijnlijk aan gaan voelen. Neem een dropje, thee met honing of keelpastille om de keelpijn te verzachten.
  • Creëer je eigen badje om te stomen. Stomen helpt bij het ophoesten van taai slijm.

Weet jij niet welke hoest je hebt?

Komt er geen slijm mee bij het hoesten dan heb je waarschijnlijk last van een droge hoest (kriebelhoest). Bij een verkoudheid gaat een droge hoest na een aantal dagen vaak over in een slijmhoest. Een product dat helpt bij zowel kriebelhoest als vastzittende hoest (slijmhoest) is Prospan hoestsiroop. Dit komt door het unieke EA575 klimop-extract, dit is zo uniek als een vingerafdruk. Het product is verkrijgbaar als siroop in fles (vanaf 4 jaar) en als siroop in stickpack (vanaf 6 jaar).

Gerelateerde berichten
Traditioneel Kruidengeneesmiddel met Hedera Helix ((klimop) droogextract 5-7,5:1) = Uniek Prospan extract EA575. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar (stickpack 6 jaar). Lees voor gebruik de bijsluiter.