Wat is kriebelhoest?

Bij kriebelhoest, ook wel droge hoest of prikkelhoest genoemd, is het slijmvlies van de keelholte geprikkeld. Kriebelhoest beschouwt men als de niet-productieve-hoest omdat er geen slijm aanwezig is dat afgevoerd moet worden.

Hoe ontstaat kriebelhoest?


Wat te doen tegen kriebelhoest?

Normaal gesproken verdwijnen klachten bij kriebelhoest binnen twee weken. Drink voldoende water, zo blijft je keel vochtig en gesmeerd. Om de pijn aan de keel te verzachten kun je een dropje en thee met honing nemen.

Daarnaast kun je een product nemen om kriebelhoest te verlichten zoals Prospan hoestsiroop. Prospan bevat het unieke EA575 extract dat helpt om kriebelhoest effectief te behandelen. De hoestsiroop in fles is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar, de siroop bevat geen alcohol en is suikervrij.

Kriebelhoest met slijm

Bij kriebelhoest met slijm spreken we niet van kriebelhoest, maar van vastzittende hoest. Vastzittende hoest gaat vaak gepaard met taai en vastzittend slijm in de luchtwegen. Heb jij last van vastzittende hoest? Lees hier meer.

Mijn kind heeft last van kriebelhoest. Wat kan ik doen?

Geef kinderen met kriebelhoest voldoende water om de keel te smeren. Zorg daarnaast voor frisse lucht in huis. De frisse lucht werkt bevorderend en de kans dat je zelf wordt aangestoken met het virus is kleiner in geventileerde ruimtes.

Naast een virus kunnen ook bacteriën zorgen voor hoestklachten bij kinderen. De bekendste chronische hoest die veroorzaakt wordt door een bacterie, is kinkhoest. Tussen de besmetting en eerste symptomen zit meestal zeven tot tien dagen tijd. Typerend zijn de langdurige hoestaanvallen die leiden tot braken of kokhalzen. Deze hoestbuien kunnen drie tot vier maanden aanhouden. Neem contact op met je huisarts als je kind langer dan twee weken hoest.

Hoestsiroop voor onderweg
Prospan hoestsiroop is verkrijgbaar in stickpack voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Erg handig om mee te nemen naar je werk of om mee te geven aan je kinderen naar school. Je kunt de stickpack zonder lepel innemen, de siroop heeft een lekkere kersensmaak. Is je kind jonger dan 6 jaar? Prospan hoestsiroop in fles is verkrijgbaar voor volwassen en kinderen vanaf 4 jaar. Prospan hoestsiroop is hiervoor niet geïndiceerd.
Traditioneel Kruidengeneesmiddel met Hedera Helix ((klimop) droogextract 5-7,5:1) = Uniek Prospan extract EA575. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar (stickpack 6 jaar). Lees voor gebruik de bijsluiter.