Tips bij hoest!

Waarom hoesten we eigenlijk? Hoesten heeft een nuttige functie. Als we hoesten sluiten we de stemspleet af en spannen we onze buikspieren aan. Hierdoor loopt de druk in de longen op. Op het moment dat we de stemspleet openen komt lucht met hoge snelheid naar buiten. Zo maken we onze luchtwegen op een natuurlijke manier schoon.
We onderscheiden twee typen klachten: slijmhoest en kriebelhoest. Slijmhoest wordt alom beschouwd als de productieve hoest. Door slijm op te hoesten reinigt het lichaam de luchtwegen. Bij taai slijm is het vaak lastig om het slijm op te hoesten, een slijmoplossend zelfzorgmiddel kan dan helpen. Bij kriebelhoest, ook wel prikkelhoest genoemd, heb je de neiging om te hoesten terwijl er geen slijm aanwezig is in de luchtwegen. Daarom is kriebelhoest in tegenstelling tot slijmhoest niet productief. De reden waarom je moet hoesten kan per situatie verschillen. Vaak komt het door een verkoudheid, maar het kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met frequent roken of allergieën. Meestal verminderen de klachten na 2 tot 3 weken. Een flinke poos dus! Om de symptomen te bestrijden hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet:

Bescherm je keel

Heb je last van beginnende kriebelhoest? Zuig dan op een dropje, pastille of neem een lepel honing met warme thee.

Neem een waterijsje

Door het hoesten krijgt je keel het zwaar te verduren. Tip: Neem een waterijsje. Dit heeft een verkoelend effect op je keel en je hebt eindelijk een legitieme reden om te snoepen.

Verklein de kans op hoestprikkels

Als de slijmvliezen in je luchtwegen geprikkeld worden, wordt er een hoestprikkel afgegeven. Probeer, hoe lastig ook, niet te vaak te hoesten. Meer hoesten zorgt voor meer hoestprikkels. Ook helpt het om je hoofd voor het slapen hoger op je kussen te plaatsen. Zo verschaf je jezelf meer lucht.

Neem een hoestsiroop

Prospan hoestsiroop werkt bij zowel vastzittende hoest als kriebelhoest. Dit komt door het unieke EA575 extract dat helpt om het complexe proces van hoest effectief te behandelen. De hoestsiroop in fles is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar, de siroop bevat geen alcohol en is suikervrij.
Prospan reviews

Zet een raam open

Feit: We worden vaker ziek in de winter dan in de zomer. In de winter leven we dichter op elkaar en kunnen virussen zich makkelijker verspreiden. Zorg daarom voor goed geventileerde ruimtes. Overtuig je collega’s van het belang om af en toe een raam open te zetten, ook als het koud is!
Traditioneel Kruidengeneesmiddel met Hedera Helix ((klimop) droogextract 5-7,5:1) = Uniek Prospan extract EA575. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar (stickpack 6 jaar). Lees voor gebruik de bijsluiter.