Hoestsiroop image
De fases van hoest
28 februari 2018

Met deze lifehacks kom jij toch de dag door!

Je hebt geen eetlust, tissues zijn niet aan te slepen en je hebt amper energie. Vandaag wil je liever thuis blijven, zul je altijd zien dat je net vandaag een hele belangrijke afspraak hebt waar je niet onderuit kunt komen. Om toch goed voor de dag te komen, kun je een aantal dingen doen die de klachten wat verlichten. Belangrijk: neem producten mee die je ieder moment gemakkelijk kunt innemen.

Jouw checklist voor onderweg

1. Neuszalf

Een neuszalf werkt slijmverdunnend waardoor je taai neusslijm (snot) beter kunt uitsnuiten. Ook een neusspray met xylometazoline kan helpen. Echter, een neusspray met xylometazoline mag je maar een week achter elkaar gebruiken.

2. Hoestsiroop sticks

De sticks met hoestsiroop van Prospan kun je zonder water innemen, op elk willekeurig moment. Heel handig omdat je de hoeveelheid siroop niet nauwkeurig hoeft af te meten met een maatbekertje. Daarnaast zijn de sticks hygiënisch en lang houdbaar.

3. Paracetamol smelttabletten

Paracetamol stilt onder meer de pijn bij verkoudheid, hoofdpijn en griep. De tabletten werken binnen een half uur. Je kunt paracetamol ook als smelttablet kopen waardoor je het zonder water kunt innemen, net als Prospan sticks handig voor onderweg.

4. Water

Je lichaam bestaat voor 60% uit water. Drink voldoende water voor een gezonde vochtbalans. Een gezonde vochtbalans draagt bij aan het reguleren van de lichaamstemperatuur, het transporteren van voedingstoffen en het verteren van voeding.

5. Tissues

Je kunt beter in een tissue je neus snuiten dan in een zakdoek. Hergebruikte zakdoeken vormen een bron van besmetting. Gebruik iedere keer dat je je neus snuit een nieuwe tissue en gooi nadien de gebruikte tissue in de prullenbak.

6. Kleed jezelf warm aan

Heb je meer kans op verkoudheid als je zonder jas naar buiten gaat? Het antwoord is nee. Verkoudheid is namelijk een virus en dat krijg je niet door kou. Toch is het voor jezelf fijn als je warm aangekleed bent. Als je niet helemaal fit bent, heb je het sneller koud en daarop wil je jezelf kleden.

7. Sabbelen op drop of pastilles

Dropjes bewerkstelligen misschien geen wonderen bij keelpijn, maar het zuigen op de dropjes verlicht de klachten wel een beetje. Je kunt de pijn ook verzachten met keelpastilles of speciale zuigtabletten voor de keel.

Extra tip: stap voor vertrek onder een warme douche

Een lange en warme douche heeft hetzelfde effect als stomen boven een kom met warm water. Stomen hydrateert de uitgedroogde slijmvliezen en het gaat de zwelling tegen. Hierdoor gaan de bijholtes en luchtwegen weer “open” staan.

En nu snel je bed in!

Drijf jezelf niet tot het uiterste deze dagen. Voldoende rust helpt om snel volledig te herstellen. Je wilt ten slotte andere mensen niet aansteken.

Gerelateerde berichten
Traditioneel Kruidengeneesmiddel met Hedera Helix ((klimop) droogextract 5-7,5:1) = Uniek Prospan extract EA575. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar (stickpack 6 jaar). Lees voor gebruik de bijsluiter.