De zin én onzin van een verkoudheidsbalsem
Een verkoudheidsbalsem onder je voet smeren, werkt dat?
21 februari 2018
Hoest bij kinderen
Hoest bij kinderen
22 februari 2018
Over Prospan

Hoe werkt Prospan

Klimop: onkruid of krachtig geneesmiddel?

De klimopplant gedijt het beste op vochtige plekken in een stabiel klimaat waar de temperatuurverschillen tussen zomer en winter niet te groot zijn. Je komt de plant tegen op de grond, op de muur of als bloem. Maar dient klimop alleen als decoratie of heeft het net als sommige andere planten een geneeskrachtige werking?

Natuur en gezondheid

De werkzame stof in bijna alle geneesmiddelen stamt oorspronkelijk uit planten, ook bij alom bekende medicijnen als codeïne en aspirine. Kruidengeneeskunde is dan ook gebaseerd op eeuwenlang gebruik van mensen. Nog steeds ontdekken wetenschappers ieder jaar nieuwe geneesmiddelen uit de natuur.

"De werkzame stof in bijna alle geneesmiddelen stamt oorspronkelijk uit planten, zo ook bij medicijnen als codeïne en aspirine."
De medicinale waarde van klimop is al heel lang bekend: meer dan honderden jaren geleden ontdekten wetenschappers de geneeskrachtige werking van Klimop bij de behandeling van hoest.

Waarom klimop bij hoest?

Klimop behoort tot de groep planten met een hoog saponinengehalte. Wetenschappers vermoeden dat saponinen ervoor zorgen dat planten zichzelf kunnen beschermen tegen de groei van bacteriën en schimmels. Saponinen komen niet alleen voor in planten, maar ook in groenten als sojabonen, erwten, spinazie, tomaten, aardappels en knoflook. Door een specifieke concentratie van saponinen uit Klimop te halen ontstaat het unieke EA575 klimop-extract. Prospan bevat het unieke EA575 klimop-extract. Je kunt de hoestsiroop eenvoudig online bestellen of kopen bij de drogist.