Over Prospan
Klimop: onkruid of krachtig geneesmiddel?
21 februari 2018
Waarom hoesten we slijm op?
Waarom hoesten we slijm op?
22 februari 2018
Hoest bij kinderen

Hoest bij kinderen

Door te hoesten maken we op een natuurlijke manier onze luchtwegen schoon. Hoestklachten bij kinderen worden net als bij volwassen vaak veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Meestal gaan de klachten naar verloop van tijd over. Houden de hoestklachten langer dan twee weken aan dan is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Verzorging

Het is van belang voor kinderen om voldoende water te drinken en zodoende de keel soepel en gesmeerd te houden. Zet daarnaast een raam open tijdens het slapen. De frisse lucht werkt bevorderend voor kinderen en de kans dat je zelf wordt aangestoken met het virus is bij geventileerde ruimtes kleiner. Was ten slotte het beddengoed bij koorts en heftige transpiratie op minimaal 60 graden Celsius. Lukt het niet om het gehele beddengoed te wassen, verschoon of vervang dat in ieder geval het kussensloop.

Handige sticks om mee te nemen naar school

Prospan hoestsiroop is verkrijgbaar in stickpack voor kinderen vanaf 6 jaar. Erg handig om mee te geven aan je kinderen naar school. De siroop heeft een lekkere kersensmaak en je kunt het eenvoudig innemen zonder lepel. Is je kind jonger dan 6 jaar? Prospan hoestsiroop in fles is verkrijgbaar voor volwassen en kinderen vanaf 4 jaar.
Hoest bij kinderen review

Bacteriën

Naast een virus kunnen ook bacteriën zorgen voor hoestklachten bij kinderen. De bekendste chronische hoest veroorzaakt door een bacterie is kinkhoest. Tussen de besmetting en eerste symptomen zit meestal zeven tot tien dagen tijd. Typerend zijn de langdurige hoestaanvallen die leiden tot braken of kokhalzen. Deze hoestbuien kunnen drie tot vier maanden aanhouden. Neem contact op met je huisarts als je langer dan twee weken hoest.

Gevaren van roken

Daarnaast kan ook sigarettenrook hoestklachten veroorzaken bij kinderen. Volgens het Trimbos Instituut hebben kinderen die opgroeien in een huis waar regelmatig binnen wordt gerookt, onder andere meer kans op astma, oorontsteking, hoesten en benauwdheid. Ook ontwikkelen de longen zich minder goed en beginnen kinderen vaak op een latere leeftijd zelf met roken. Zorg voor een rookvrije omgeving voor je kinderen, rook bijvoorbeeld altijd buiten en niet meer binnen in huis. Vanzelfsprekend is het natuurlijk beter om te stoppen met roken.

Gerelateerde berichten
Traditioneel Kruidengeneesmiddel met Hedera Helix ((klimop) droogextract 5-7,5:1) = Uniek Prospan extract EA575. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar (stickpack 6 jaar). Lees voor gebruik de bijsluiter.