6 tips van onze gebruikers bij slijmhoest

Wij hebben échte Prospan gebruikers gevraagd hun tips bij vastzittende(slijm) hoest met ons te delen. De 6 beste tips lees je hieronder. Heb jij nog handige tips bij vastzittende hoest of bij kriebelhoest die je met ons wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@prospan.nl.

Tip 1: Start met stomen tegen taai slijm

In de eerste fase van vastzittende hoest heb je meestal moeite om slijm op te hoesten. Dan spreken we van taai slijm. Stomen helpt dan om het ophoesten van slijm op gang te brengen. Lees hier waarom dat van belang is.

Je kunt zelf zeer eenvoudig je eigen stoombadje bereiden. Kook ongeveer een halve liter water, laat het afkoelen in een kom. Sla een handdoek om je hoofd en blijf 10-15 minuten boven de kom hangen. Eventueel kun je honing toevoegen en twee zakjes mint-thee in het water laten trekken.

Tip 2: Neem een hoestsiroop

Er zijn hoestsiropen verkrijgbaar die helpen bij taai slijm, bijvoorbeeld Prospan hoestsiroop. De hoestsiroop bevat het unieke EA575-extract wat het makkelijker maakt om slijm op te hoesten.

Tip 3: Drink bij voorkeur warm water

Warm water werkt in tegenstelling tot koud water slijm oplossend. Kies eerder voor een warme thee dan een fris glas water als je last hebt van vastzittende hoest.

Tip 4: Ga niet plat liggen bij het slapen

Je zult merken dat de hoestklachten erger worden naarmate je in bed stapt. Op het moment dat je plat gaat liggen kan de hoestprikkel toenemen. Leg voor een prettige nachtrust een extra kussen onder je hoofd. Dat kan onwennig aanvoelen, maar meestal slaap je beter.

Tip 5: Maak je eigen drankje

Met de hele dag water drinken ben je op een gegeven moment ook klaar. Maak daarom je eigen drankje wat helpt tegen de hoest: meng gedroogd tijm met heet water en neem vervolgens kleine slokjes.

Tip 6: Zorg voor frisse lucht

De droge en warme temperatuur van de verwarming zorgt voor een grote kans op besmetting, mede daardoor worden mensen in de wintermaanden vaker ziek. Zet om deze reden een raampje open. De frisse lucht zal je goed doen en de kans dat je iemand aansteekt is kleiner.

Gerelateerde berichten
Traditioneel Kruidengeneesmiddel met Hedera Helix ((klimop) droogextract 5-7,5:1) = Uniek Prospan extract EA575. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar (stickpack 6 jaar). Lees voor gebruik de bijsluiter.